Wedstrijd

De wedstrijd wordt verroeid in C-boten en wherries. In 2021 is de start vanaf Roeivereniging Willem III in Amsterdam, en gaat de wedstrijd naar Ouderkerk, en via een keerboei weer terug naar Willem III, over een De wedstrijd wordt verroeid in C-boten en wherries tussen het Abcoudermeer in Abcoude en roeivereniging Willem III in Amsterdam, over een afstand van 12 km. (zie ook de baankaart).

Wedstrijdleider: Frank Termeulen
Hoofd van de jury: Rob Bijderwieden

Ploegen starten na elkaar met steeds een startverschil van een minuut tussen twee ploegen.

De eerste start is om 14:00 uur. Alle ploegen dienen om 13:55 op volgorde klaar te liggen in het startgebied.

Alle stuurlieden dienen vantevoren gewogen te worden. De weging vindt plaats tussen 12:00 en 13:30 uur op het wedstrijdsecretariaat.

In alle boten met twee of vier roeiers dient de boeg een rugnummer te hebben; in alle boten met slechts één roeier dient die roeier een rugnummer te hebben. Rugnummers zijn af te halen tussen 10:00 en 13:30 uur op het wedstrijdsecretariaat.

Alle te gebruiken boten moeten voldoen aan de door de KNRB gestelde eisen ten aanzien van Wherries en C-boten, en moeten in het bezit zijn van een officiële meetbrief van de KNRB. Indien de meetbrief aangeeft dat ballast nodig is, dient die ballast tijdens de wedstrijd aan boord te zijn.
N.B. Tweepersoons vastebanken wherries dienen minimaal 140 kg te wegen. Dit gewicht is inclusief riemen en inventaris (zoals vlonders, buikdenningen, stuurstoel met leuning, pikhaak).

Er wordt nog nagedacht over de manier waarop de prijsuitreiking in 2021 kan plaatsvinden.