Wedstrijd

In 2020 vind een speciale editie van Abcoude-Amsterdam plaats. Onderstaande info is daarom (deels) niet van toepassing.

De wedstrijd wordt verroeid in C-boten en wherries tussen het Abcoudermeer in Abcoude en roeivereniging Willem III in Amsterdam, over een afstand van 12 km. (Zie ook de baankaart)

Wedstrijdleider: Frank Termeulen
Hoofd van de jury: Rob Bijderwieden

Ploegen starten na elkaar met steeds een startverschil van een minuut tussen twee ploegen.

De eerste start is om 14:00 uur. Alle ploegen dienen om 13:55 op volgorde klaar te liggen in het startgebied.

Alle stuurlieden dienen van tevoren gewogen te worden. De weging vindt plaats tussen 12:00 en 13:30 uur op het wedstrijdsecretariaat. Zie ook de interactieve kaart van het startgebied

In alle boten met twee of vier roeiers dient de boeg een rugnummer te hebben; in alle boten met slechts één roeier dient die roeier een rugnummer te hebben. Rugnummers zijn af te halen tussen 12:00 en 13:30 uur op het wedstrijdsecretariaat. Zie ook de interactieve kaart van het startgebied

Alle te gebruiken boten moeten voldoen aan de door de KNRB gestelde eisen ten aanzien van Wherries en C-boten, en moeten in het bezit zijn van een officiële meetbrief van de KNRB. Indien de meetbrief aangeeft dat ballast nodig is, dient die ballast tijdens de wedstrijd aan boord te zijn.
N.B. Tweepersoons vastebanken wherries dienen minimaal 140 kg te wegen. Dit gewicht is inclusief riemen en inventaris (zoals vlonders, buikdenningen, stuurstoel met leuning, pikhaak).

De prijsuitreiking zal circa 45 minuten nadat de laatste ploeg gefinished is plaatsvinden in de sociëteit van Willem III.