Uitslagen 2012

Spiegelpolder, donderdag 17 mei 2012

Hoewel de inschrijvingen iets minder waren dan in het jubileumjaar 2011, was de organisatie met de 15 deelnemende boten zeker niet ontevreden. Bij de 10 m² klasse was er zelfs een boot meer dan verleden jaar.

Zowel ’s ochtends als ’s middags konden er vijf wedstrijden gevaren worden. In de middag was er af en toe een draaiende en soms geheel wegvallende wind.

Onze gastheer, WVS De Spiegel, zorgt ieder jaar niet alleen voor het startvlot en de boeien, ook is er een aantal motorboten voor reddingsacties paraat. En, is er de eis dat iedereen een zwemvest draagt. Ook deze keer werd het nut daarvan aangetoond. Vlak voor de start van de middagwedstrijden moesten twee van de motorboten in actie komen voor een omgeslagen wherry. De ene motorboot heeft de drenkelingen meegenomen, en de andere motorboot heeft de wherry, tot aan de scheehouten onder water, naar de haven gesleept. Omdat dit in het startgebied gebeurde, was dit binnen bereik van de telelens van de fotograaf. De foto’s zijn elders op de web-site van het Comité te zien.

Vorig jaar was bij de prijsuitreiking uitvoerig stil gestaan bij het honderdjarig bestaan van het Comité. Dit jaar kreeg dat nog een vervolg. Frans Göbel, die Willem Boeschoten als voorzitter is opgevolgd, overhandigde WVS De Spiegel een exemplaar van de vorig jaar oktober gepubliceerde jubileumuitgave, waarin het wherryzeilen uitgebreid aan bod komt.

Uitslagen

5 m²
NrKapiteinBootPunten
1Willem BoeschotenIbis12
2Ronald RaadscheldersRa14
7 m²
NrKapiteinBootPunten
1Cor SplinterMarco14
2Sybren Kingma BoltjesSwaentje17
3Richard LoggerRose in June24
4Hugo de Jong SchouwenburgKing’s Cup36
5Margot BosOeverzwaluw38
6Fred KnaackWikel52
10 m²
NrKapiteinBootPunten
1Joost DikkenIejoor15
2Philip DrontmannMargriet17
3Pieter DikkenDe Harp27
4Kees GramkowWill o’ the Wisp38
5Willem Jan LangeveldPlevier49
6/7Bert VelingNetta Rufina50
6/7Robbert Delfos VisserDe Vlinder50

(Wissel)prijzen

De COMITÉ BEKER AMSTEL ZEILWEDSTRIJD is gewonnen door Joost Dikken, winnaar van de 10 m² categorie. Deze wisselbeker is in 1929, 1930 en 1931 gewonnen door de heer Gert Jan Schütte in de wherry Lizan. In 2006 is deze beker door zijn kleindochter, mevrouw Anita H. Altena-Schütte aan het Comité terug gegeven.

De 7 m² wisselprijs is gewonnen door Cor Splinter.

De 5 m² wisselprijs is gewonnen door Willem Boeschoten.

De Muiden Wisselprijs, voor de snelste boot die nooit eerder die prijs heeft gewonnen, was voor Het Swaentje, met kapitein Sybren Kingma Boltjes.

De 7 m² Junioren Wisselprijs ging naar Tineke in de Oeverzwaluw van haar moeder Margot Bos, net als in 2010 en 2011.

De 10 m² Junioren Wisselprijs ging naar Anne Roos Heyboer, in de Plevier.

De Behoudsprijs is door Paul Straatman uitgereikt aan Ronald Raadschelders, kapitein van de Ra.